Matematik

Ligning.

04. april 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej til Alle.
Jeg har en ligning som
sin(0.207 * t - 1.57)= -(30/67.5)
Hvordan kan man isolere ligning. Dvs.
at jeg vil have talerne ud af sinus.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2014 af SuneChr

Løs først m.h.t. Θ
sin Θ = - 30 / 67,5  (husk, at sin er en periodisk funktion, og har flere løsninger).
Løs dernæst, m.h.t. t
0,207·t - 1,57 = Θ


Svar #2
04. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Jeg har ingen værdi for vinklen

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2014 af SuneChr

# 2
Jo,    Θ = sin-1 (- 30/67,5)


Svar #4
04. april 2014 af Niko83 (Slettet)

Okay, jo tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2014 af Singlefyren (Slettet)

Brug f.eks. sin-1 på begge sider af lighedstegnet. Husk at indstille til radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske er ligningen egentlig

        sin(0,207·t - π/2) = -(30/67,5)

så ligningen er ensbetydende med

        cos(0,207·t) = 30/67,5 = 10/22,5 = 4/9

der har løsningerne

        0,207·t = cos-1(4/9) + p·2π ∨ 0,207·t = -cos-1(4/9) + p·2π , (p heltallig)


Skriv et svar til: Ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.