Matematik
omdrejnings legemer
hvordan regner jeg opgave 1 i den vedhæftede fil og hvordan intengrerer jeg f(x) i opgave 2
Svar #1
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
Opg 2. Der er givet funktionen
f(x) = x2 + 16/x2 , x > 0 .
M afgrænses af grafen for f(x) og linien med ligningen y = 17 .
Løs først ligningen
f(x) = 17
der har 2 positive løsninger, a og b. Beregn så arealet af M ved at beregne integralet
A = a∫b (17 - f(x)) dx
(Man integrerer).
Svar #3
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Opg 1. Beregn rumfanget og gang så rumfanget med massefylden for guld. Sammenlign så den beregnede masse med armbåndets faktiske masse.
Svar #6
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det finder du jo ved at benytte den generelle formel
∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .
Svar #7
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
#5
Ved at benytte formlen for rumfanget af en torus
V = 2πR·πr2
Svar #9
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
#8
En torus fremkommer ved at dreje en cirkel med radius r omkring en akse i afstanden R > r fra cirklens centrum. Rumfanget af en torus er lig med rumfanget af en cylinder med samme cirkulære tværsnit og med en højde lig med omkredsen af centerlinien i torussen.
Svar #10
04. april 2014 af fruerlund123 (Slettet)
forstår stadig ikke hvilke tal jeg skal sætte ind i formel V=2
R*
r2
Svar #11
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
#10
Du skal jo omregne den indre diameter d og ydre diameter D til de to radier:
r = (D-d)/4 , R = (d+D)/4 .
Svar #12
04. april 2014 af Andersen11 (Slettet)
Man har
d = 7,1 cm , D = 8,5 cm , ρ = 19,3 g/cm3 , armbåndets masse = 175 g .
Skriv et svar til: omdrejnings legemer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
