Matematik

Matematik løsninger berigelser for 0, 1 eller 2 løsninger HJÆLP

05. april 2014 af Terkelsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Overvej for tilfælde 4, under hvilke betingelser der vil være 0, 1 eller 2 løsninger (sammenlign den kendte side a med højden på b og c.

Tilfælde 4 = Vi kender vinkel A og siderne a og c


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2014 af peter lind

Du mp altså komme med hele opgaven, hvis du vil have svar


Svar #2
05. april 2014 af Terkelsen1 (Slettet)

det er hele opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2014 af peter lind

Det passer ikke. Du skriver selv at det er tilfælde 4. Der er altså mindst 3 andre tilfælde og det må også frengå hvad tilfælde 4, A, a og c er.


Svar #4
05. april 2014 af Terkelsen1 (Slettet)

Okay 

Du skal ikke tænke på at det hedder "tilfæde 4" det er bare et navn og ikke noget man skal hæfte sig ved. 

Tilfælde 4 er det til fælde hvor man kender vinkel A og Sider a og c (trekanten er en vilkårlig). De andre tilfæde har derfor ikke noget med opgaven at gøre da der er fokus på til fælde 4. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2014 af peter lind

Du skal bruge sinusrelationerne til at løse den opgave. Skriv sinusrelationen op for at finde vinkel C og se når der en løsning. Lav evt. en figur til at overveje med. Husk også at den største vinkel ligger overfor den største side.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om trekantstilfældet, hvor man kender en vinkel A og den ene hosliggende side, c, og den modstende side a.

Hvis A er spids, er der ingen løsning, hvis a < c·sin(A), der er netop 1 løsning hvis a = c·sin(A), der er 2 løsninger, hvis c·sin(A) < a ≤ c , og netop 1 løsning, hvis a > c.

Hvis A er stump, er der ingen løsning, hvis a ≤ c , og netop 1 løsning, hvis a > c .


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2014 af mathon

     Hvis a ≥ c er der én løsning.
     Hvis a < c og A er stump er der ingen løsning
     Hvis c·sin(A) < a < c og A er spids er der to løsninger.
     Hvis a = c·sin(A) og A er spids er C = 90° som eneste løsning
     Hvis a < c·sin(A) og A er spids er der ingen løsning.

 


Svar #8
05. april 2014 af Terkelsen1 (Slettet)

Hvorfor er der ingen løsninger hvis A er spids


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er da heller ikke bare blankt tilfældet.


Skriv et svar til: Matematik løsninger berigelser for 0, 1 eller 2 løsninger HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.