Fysik

Kogning af vand

06. april 2014 af Peterborgesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, ville i sige dette var rigtigt?

"Du har 1 kg vand og koger hele moletjavsen. Hvor meget fylder jeres damp? Og hvad er den relative vækst?"

Anvender formlen n= m/Mw

m = 1kg <=> 1000g

p = 1 atm <= > 101325Pa ( Jeg antager at der er 1 atmosfærisk tryk)

T= 100C <=> 373K ( Jeg antager at der er 100C da det koger)

Starter med at finde molarmassen for H2O = 18g/mol

Finder derefter stofmængden n = m/M = 1000g/18g/mol = 55,55mol

Anvender derefter idealgasligningen for at finde volumen, og isolere V.

V= n*R*T/p = 55,55mol*(8,31Pa*m^3/mol*K)*373K/101325Pa = 1,7m^3

Skal så finde den relative vækst:

1kg vand <=> 0,001m^3

1,7m^3-0,001m^3/0,001m^3 =1699*100% = 169900% Så 1,7 er 169900 Procent større end 0,001. 

Er alt dette rigtigt? 


Skriv et svar til: Kogning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.