Matematik
Integraler og areal
Hejsa!
Jeg har hårdt brug for hjælp til den følgende opgave, eftersom jeg overhovedet ikke ved, hvordan jeg skal løse den.
På figuren ses grafen for f, som skærer x-aksen i punkterne -2, 5 og 9. På figuren er der desuden angivet tre områder A, B og C.
Arealet af områderne er hver især:
Areal(A) = 3
Areal(B) = 9
Areal(C) = 8
a) Bestem -2∫5(f(x))dx og -2∫9(f(x))dx.
b) Opstil et udtryk vha. integraler som giver Arealet.

Det skal lige siges, at min matematiklærer selv har opstillet disse spørgsmål, og derfor kan jeg ikke gøre så meget ved det, hvis han har kludret i det. Jeg har blot indsat spørgsmålene, præcist som de stod skrevet i dokumentet. Derudover skal opgaven løses uden brug af lommeregner!
På forhånd tak!
- Emilie.
Svar #2
06. april 2014 af Stats
Arealet af områderne er hver især:
Areal(A) = 3
Areal(B) = 9
Areal(C) = 8
a) Bestem -2∫5(f(x))dx og -2∫9(f(x))dx.
b) Opstil et udtryk vha. integraler som giver Arealet.
A)
-2∫5(f(x))dx kan skrives ved Areal(A)+Areal(B)
-2∫9(f(x))dx kan skrives ved Areal(A)+Areal(B)-Areal(C)
B)
Areal(ABC) = -2∫5(f(x))dx (afgør selv fortegn her....) 5∫9(f(x))dx
Mvh Dennis Svensson
Skriv et svar til: Integraler og areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
