Matematik

Parenteser med variable i anden

07. april 2014 af Annamisa (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen!

Har lidt svært med et par reducions stykker. Min opgave er på engelsk og lyder sådan her:

"Expand the following algebraic expressions and simplify yours answers where possible."

Her er stykkerne:

(x-2)^2+2(x-2)-12 

(4x+1)^2-3(4x-3)

(5x-1)^2-(2x+1)^2

(x-7)^3

Jeg har alle facit på et svarark, men det ville være virkelig rart at få beskrevet en metode eller nogle regleregler for stykker der har parenteser med variable der er i anden/tredje. 

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2014 af SuneChr

Du benytter to af kvadratsætningerne
(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab
(a - b)2 = a2 + b2 - 2ab
og
parentesen i tredje kan omskrives til
(a - b)(a - b) =  (a - b)3
Der gælder endvidere
(ab)2 = a2b2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2014 af mathon

(x-2)^2+2(x-2)-12

      \left (x-2 \right )^2+2\left (x-2 \right )-12

      \left (x-2 \right )\left (x-2+2 )-12

      \left (x-2 \right )\cdot \left x-12

      x^2-2x-12

     


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2014 af mathon

    (4x+1)^2-3(4x-3)

                  \left ( 4x+1 \right )^2-3\left ( \left (4x+1 \right )-4 \right )=

                  \left ( 4x+1 \right )^2-3\left (4x+1 \right )-12 =

                  \left ( 4x+1 \right )\left (4x+1-3\right ) \right )-12 =

                   \left ( 4x+1 \right )\left (4x-2\right ) \right )-12 =

                   \left ( 4x+1 \right )\left (\left (4x-1 \right )-1\right ) \right )-12 =

                   16x^2-1-4x-1-12=

                   16x^2-4x-14=2\left ( 8x^2-2x-7 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2014 af mathon

               \left ( x+(-7) \right )^3=\binom{3}{0}\cdot x^3+\binom{3}{1}\cdot x^2\cdot (-7)+\binom{3}{2}\cdot x\cdot (-7)^2+\binom{3}{3}\cdot (-7)^3=

               1\cdot x^3+3\cdot x^2\cdot (-7)+3\cdot x\cdot (-7)^2+1\cdot (-7)^3=               

               x^3+3\cdot x^2\cdot (-7)+3\cdot x\cdot (-7)^2+(-7)^3=           

               x^3-21x^2+147 x-343                                    


Skriv et svar til: Parenteser med variable i anden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.