Fysik

Henfald af Sigma nul partiklen

09. april 2014 af Eleven12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har problemer med nogle opgaver i moderne partikelfysik:

Σ0 partiklen henfalder ved en reaktion, hvor der dannes en Λ partikel:

Σ0→Λ+γ

a. Forklar hvilken vekselvirkning, der er involveret i den viste reaktion.

Σpartiklen er i hvile inden reaktionen.

b. Beregn ud fra masserne af de indgående partikler bevægelsesmængden for fotonen.

c. Hvor stor er Λ partikels fart efter reaktionen?

håber at i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2014 af peter lind

brug energi og impulsbevarelse


Svar #2
09. april 2014 af Eleven12 (Slettet)

#1
m1u1 + m2u2 = m1v1 + m2v2 .er det denne du har tænkt dig at benytte så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af peter lind

Før henfaldet har du kun en partikel med hastigheden 0 så impulsen er 0

Efter henfaldet har du en Λ partikel med impulsen pΛ og en foton med impulsen pf = Ef/c.

Impulsen bevarelse giver så at

0=pΛ+pf = pΛ+Ef/c


Skriv et svar til: Henfald af Sigma nul partiklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.