Matematik

renteformlen....Kan ikke få det til at passe

10. april 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person indsatte et beløb på en konto i en bank til en fast årlig rente på 1,2 %. 
Efter 7 år står der 10 327,31 kr. på kontoen. 
 a) Hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen? 

Vi har sgat 10327,31= K0*(1+0,012)

Vi får 11226,66... Det kan ikke passe at dette har været start beløbet, da der efter 7 år er 10327,31 på kontoen


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af mathon

                          K_o=K_n\cdot \left ( 1+r \right )^{-n}

                          K_o=10327,31\cdot \left 1,012^{-7}


Svar #2
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Hvorfor skal vi sige -7....

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af mathon


                            10327,31= K_o \cdot \left 1,012^{7}

                            K_o=\frac{10327,31}{1,012^{7}} = 10327,31\cdot\frac{1}{1,012^{7}}=10327,31\cdot 1,012^{-7}=9500


Svar #4
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

ok ....men hvornår ved du at du skal sætte minus tegn foran ....altså -7 i n'ende.

Synes ikke jeg kan forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af mathon

   …når kapitalen føres tilbage i tid.


Svar #6
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ja ok tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

I stedet for at gange med (1+0,012)-7 kan du jo dividere med (1+0,012)7 .


Svar #8
10. april 2014 af HFNU (Slettet)

Ok så det er det samme

Skriv et svar til: renteformlen....Kan ikke få det til at passe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.