Matematik

Eksponentiel fase på enkeltlogaritmisk papir

10. april 2014 af beautifulp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med en matematik aflevering og har problem med en af spørgsmålene. Håber der er en som kan hjælpe.  
-Hvorfor bliver en eksponentiel fase lineær på enkeltlogaritmisk papir?

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af peter lind

Du mener formentlig eksponentiel funktion

Den eksponentielle funktion har formen y = b*aTager du logaritmen på begge sider af lighedstegnet får du Log(y) = x*log(x) + log(b)

altså er log(y) en lineær funktion af x

På det semilogaritmiske  papir er y aksen indelt så det reelt  viser log(y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2014 af mathon

fordi
                     y=b\cdot a^{x}=a^{x}\cdot b                 logaritmeret

                     \log \left (y \righ)= \log\left (a^{x} \right )+ \log(b)

                     \log \left (y \righ)= \log\left (a\right )\cdot x + \log(b)

                     Y= A\cdot x + B                       hvor stort bogstav er logaritmen til det tilsvarende lille bogstav


Svar #3
10. april 2014 af beautifulp (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Eksponentiel fase på enkeltlogaritmisk papir

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.