Matematik

2. gradsligninger

10. april 2014 af mp12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg sider med en andengradsligning jeg skal løse, og det er hvor b=0 - men jeg forstår ikke helt hvordan man gør. 

Ligningen hedder: 2x2=288

Er det ikke meningen at der skal stå 0 ved den ene side af lighedstegnet? 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo, hvis du vil bruge standardløsningsformen for 2.-gradsligninger. Saml alle led på venstreside.


Svar #2
10. april 2014 af mp12 (Slettet)

Bliver det så: 2x2-288=0 ? 

Og hvis ja, kommer den så ikke alligevel til at stå der hvor den plejede? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, ligningen er korrekt.

Jeg forstår ikke, hvad du mener med den sidste linie.


Svar #4
10. april 2014 af mp12 (Slettet)

Er denne løsning korrekt - se billede :) 




 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den sidste linie er ikke helt korrekt. Du finder ikke alle løsninger på den måde.

Der gælder jo, at √(x2) = |x| , ikke = x .

Skriv i stedet ligningen som

        x2 - 144 = 0 , og dermed

        x2 - 122 = 0 .

Benyt nu en kendt kvadratsætning til at faktorisere venstresiden

        (x+12)·(x-12) = 0

og benyt så nulreglen til at løse ligningen.


Svar #6
10. april 2014 af mp12 (Slettet)

Her blev jeg lidt forvirret :/ Hvis du har tid og lyst, kan du så evt. komme med hele dit eksempel på at løse ligningen? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo givet i #5. Man skal blot benytte nulreglen for et produkt til at spalte den sidste ligning i de to ligninger

        x+12 = 0 ∨ x-12 = 0 .


Svar #8
10. april 2014 af mp12 (Slettet)

Nååå okay - tusind tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.