Matematik

Find c.

11. april 2014 af oliverdue (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! jeg har fået til opgave at jeg, ud fra ligningen a^2=b^2+c^2-2*a*c*cos(A), skal finde ligningen for c. Jeg kender a=6, A=30 og b=9.

her er hvad jeg har fået:

6^2=9^2+c^2-2*6*c*cos(30)

36=81+c^2-2*6*c*cos(30)

c*36=81+c^2-2*6*cos(30)

c=45+c^2-2*6*cos(30)

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2014 af SuneChr

Det er nok nemmere, hvis du, som udgangspunkt, omformer relationen som en 2.gr. ligning
og i dén, indsætter, hvad vi ved.

c2 - (2·b·cos 30o)·c + (b2 - a2)  =  0

Man har,   cos 30o  =  1/2·√3 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2014 af mathon

           c^2-\left (9\sqrt{3} \right )c+\left ( 81-36 \right )=0

           c=\frac{9\sqrt{3}\pm \sqrt{81\cdot 3-4\cdot 1\cdot 45}}{2}=\left\{\begin{matrix} \frac{9\sqrt{3}+3\sqrt{7}}{2}\\ \frac{9\sqrt{3}-3\sqrt{7}}{2} \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2014 af SuneChr

# 2
Hvor 3 kan sættes udenfor parentes i de to tællere.


Skriv et svar til: Find c.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.