Matematik

Opgave

12. april 2014 af andreassickolesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for lidt hjælp med denne opgave især a'eren.

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2014 af mathon

a)
               Foretag eksponentiel regression på tabellens data.


Svar #2
12. april 2014 af andreassickolesen (Slettet)

Det har jeg nemlig prøvet, men svaret passer ikke helt sammen med tallene (vedhæftet fil).

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

Jeg kan hjælpe med at vise dig, hvilke formler du kommer til at bruge. 

Opgave a) Her ønsker de, at du skal beregne a = hældningskoefficienten i en eksponentiel væskt, men også b, som er det tal du starter med.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2014 af mathon

#3 gælder kun, når netop to punkter er oplyst.

                                     f(t)=2605,288103\cdot 1,022332^{t}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

#4 Det er rigtigt faktum du kom med, men når opgaven kun har vedlagt et sileben til eleven, så skal man tage udgangspunkt i informationerne ved at udregne hældningskoefficienten og skæring med anden-aksen i to punkter. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2014 af mathon

#5
         Der er ikke nogen "specifik hældningskoefficient" for en eksponentiel funktion.

         a er roden i en potens.       {\color{Red} a}^x


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2014 af StanK (Slettet)

#2

Det har jeg nemlig prøvet, men svaret passer ikke helt sammen med tallene (vedhæftet fil).

Hvad har du brugt til at lave en ekspotientiel regression?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2014 af bjerg11 (Slettet)

#7 Ud fra hans berenginger ser det ud til at han har brugt maple 17. 


Svar #9
14. april 2014 af andreassickolesen (Slettet)

Ja, jeg har brugt maple 17.

Jeg startede med at definere hhv. årstallene og derefter affaldsproduktionen og satte dem derefter ind i eksponentiel regression - men kan ikke få resultatet til at give mening.


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du skal ikke bruge selve årstallene, men antal år efter 1994 som x-værdierne.

I en eksponentiel model y = b · ax , angiver b modellens bud på værdien for x = 0. Det giver ikke nogen mening at bruge selv årstallene som x-værdier. I stedet benytter man antal år efter et passende startår, her 1994.


Svar #11
14. april 2014 af andreassickolesen (Slettet)

For dælen- det virkede sq!

Mange tak!


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.