Matematik

Isoler h i formlen

14. april 2014 af Brummer1104 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg mangler en løsning til at isolere h'et i formlen, håbe i kan hjælpe.

         

A = √ ( V/ (π*h) + r2


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2014 af peter lind

Flyt r2 over på venstre side.

Kvadrer den fremkomne ligning

Divider det fremkomne på venstre op i ligningen

gang med h


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2014 af mathon

                   \left ( A-r^2 \right )^{2}=\frac{V}{\pi\cdot h }

                   \pi\cdot h=\frac{V}{ \left ( A-r^2 \right )^{2}}

                   h=\frac{V}{ \left ( A-r^2 \right )^{2}\cdot\pi}


Svar #3
14. april 2014 af Brummer1104 (Slettet)

Alt hvad jeg behøvede, mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Rent dimensionsmæssigt hænger formlen i #0 ikke rigtigt sammen, hvis A er et areal, r en radius, h en højde, og V et rumfang. Da har (V/h) dimension af et areal, mens √(V/h) har dimension af en længde.

I hvilken sammenhæng forekommer dette udtryk?


Skriv et svar til: Isoler h i formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.