Matematik

Opgave ..

15. april 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber I alle nyder det gode vejr og påsken.. 

Men vil hør om der er nogen her inde der kan hjælpe mig med opgave b og c i det vedhæftet filer? :)

Vedhæftet fil: popfafasa.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2014 af 123434 (Slettet)

p(X)=b*ax

(0,3,1) og (5,4,5)

(x1,y1)      (x2,y2)

a=5-0√4,5/3,1=1,0773

b=3,1/1,07730=3,1

p(x)=3,1*1,0733x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) a er fremskrivningsfaktoren i den eksponentielle model P(x) = b · ax . Når x ændres med 1, ganges P(x) med faktoren a. Benyt udtrykket for fordoblingstiden X2 = log(2) / log(a) .

c) Benyt modellen til at beregne P(x) , hvor x svarer til året 2020 og sammenlign resultatet med målet 35,0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der skal laves regression med en eksponentiel model på tabellens data.


Svar #4
15. april 2014 af Malene121 (Slettet)

Andersen11, hvilke tal jeg benyttet for fordoblingstiden?

og hvordan skal jeg benytte modellen til at beregne P(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg går ud fra, at du har besvaret sp8rgsmål a) og dermed bestemt konstanterne a og b ved regression på tabellens data.

Indsæt den fundne værdi for a i udtrykket for fordoblingstiden/fordoblingskonstanten.

Da x er antal år efter 1990, svarer år 2020 til x = 2020-1990 = 30. Beregn derfor P(30) ud fra den fundne model.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2014 af 123434 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Dine konstanter er ikke korrekte. Bestem konstanterne a og b ved at udføre regression på tabellens data med en eksponentiel model.


Svar #8
15. april 2014 af Malene121 (Slettet)

Jeg er helt med, men hvordan skal jeg beregne ud fra den fundne model P(30)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ved at indsætte x = 30 i eksponentialfunktionen

        P(30) = b · a30 .


Svar #10
15. april 2014 af Malene121 (Slettet)

#9

Også skal den solves eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej. Man skal beregne P(30) .


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. april 2014 af 123434 (Slettet)

y=2,8833e0,091x

e0,091=1,0952

y=2,8833*1,0952x

Kan man gøre sådan?


Brugbart svar (2)

Svar #13
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, men man bør medtage lidt flere decimaler for e0,091 ...  .


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. april 2014 af 123434 (Slettet)

Tak 13#

Det ved jeg til næste gang


Svar #15
15. april 2014 af Malene121 (Slettet)

Jeg tror at jeg er kommet til at lave en fejl i opgave ''a'' --> Det jeg har gjort var at jeg sat tabellens data ind i en tabel på nspire hvor jeg valgte at den skulle regne den eksponentiel funktion ud... også har jeg fundet a og b som er givet i selve tabbelen hvad a og b er.. ,, men tænker på om man skulle lave en eksponential graf udefra det givende tabel data?


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man skal lave regression med en eksponentiel model y = b · ax , som det også er nævnt i #3.

Man bør finde

        b = 2,8833

        a = e0,09095 = 1,0952


Svar #17
17. april 2014 af Malene121 (Slettet)

Hvordan skal jeg lave en regression så har fået b=1.53 og a=1.10


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Din værdi for b er ikke rigtig. Du må sætte dig ind i, hvordan man laver regression med de værktøjer, du benytter. Lav regression med en eksponentiel model på tabellens data.


Svar #19
17. april 2014 af Malene121 (Slettet)

Det jeg er gør er at laven en tabel også får jeg den til at beregne den eskponentiel regression(a*b^x, da dette værktøj er amerikanisk) så får jeg a=1.53 og b=1.10, som jeg så bytter om på og det er så b=1.53 og a=1.10


Brugbart svar (0)

Svar #20
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Ja, men din værdi for b er ikke korrekt. Se #16 .


Forrige 1 2 Næste

Der er 33 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.