Matematik

Vilkårlig trekant.. Beregning af median, højde osv

21. april 2014 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heey. har problemer med denne her opgave.. Kan ikke se hvordan jeg skal udregne en vinkel uden at kende en af de andre.. Det udelukker jo cosinus + sinus relationerne?? udover har jeg også brug for hjælp til de andre spørgsmål

Vedhæftet fil: fgh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af Matematikerenemil (Slettet)

Cosinus relationen for en vilkårlig trekant

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2014 af peter lind

Du kan da bruge cosinusrelationerne til at finde alle vinklerne i trekanten. I cosinusrelationerne indgår alle sider+en vinkel. Da du kender alle sider er det blot at sætte værdien af dem ind.

I den type opgaver lav altid en grov tegning af systemet. Det giver overblik over hvad du har og hvad du kan


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af mathon

               vinkel C beregnes med en cos-relation.

               hb = a·sin(C)     hb's skæring med AC kaldes H           

               ma beregnes med en cos-relation      ma's skæring med BC kaldes M

               vinkel AMB beregnes med en cos-relation.

               vinkel CAM = AMB - C            skæringspunktet mellem ma og hb kaldes S

               vinkel ASH = 90º - CAM

              


Svar #4
21. april 2014 af ukendt96 (Slettet)

nåå jo hov havde jeg helt glemt...

hva så med de to andre spørgsmål.. hvordan finder jeg højden til b og medianen til a??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udtrykket for hb er givet i #3 .

Medianen ma er modstående side i en trekant, hvor man kender vinkel C og de to hosliggende sider b og a/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2014 af mathon

til beregningskontrol:
                                       m_a=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{2\left ( b^2+c^2 \right )-a^2}

                                      


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant.. Beregning af median, højde osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.