Kemi

Kemi C - reaktionsskema

21. april 2014 af S95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Difluor reagerer kraftigt med metallisk Kalium. (Fluor er elektronegativt og Kalium elektropositivt, så der er ”interesse” i elektronoverførsel)

1. Opskriv reaktionsskemaet
2. Opskriv de 2 halvcellereaktioner
3. Beregn elektronegativitetsforskellen mellem Natrium og Fluor
 

Jeg har virkelig brug for hjælp, jeg ved slet ikke, hvordan jeg skal gøre. 
Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2014 af 123434 (Slettet)

(1)

Diflour=F2

Kalium=K

F2+K→KF2

(3)

Flour har en elektronegativitet på 3,98

Natrium har en elektronegativitet på 0,93

Forskel:3,98-0,93=3,05


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2014 af mathon

                          F_2\; \; \; +\; \; \; 2\; K\; \; \; \rightarrow \; \; \; 2\; KF


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2014 af 123434 (Slettet)

Hvad med halvcellereaktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2015 af Heptan

#3

1/2\ F_2 + e^-\rightarrow F^-

K\rightarrow K^+ +e^-


Skriv et svar til: Kemi C - reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.