Matematik

mat opgave hjæælp

24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen jeg har fundet f'(x)=-2x+3 og derefter at jeg skal brug tang. ligningen hvor jeg har indsat f'(x) og f(x) også at punktet p(0,0) skal indsættes men er gået i stå her:

(-2x+3)(x-x0)+(-x^2+3x-2) 

hvad gør jeg efter hjææælp:)))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tangentligningen for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x0 , f(x0)) er

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

dvs.

        y = (-2x0+3)·(x - x0) -x02 +3x0 -2

Man søger de mulige røringspunkter, hvor tangenten går gennem punktet (0,0) , dvs

        0 = (-2x0+3)·(0 - x0) -x02 +3x0 -2

Løs nu denne 2.-gradsligning i x0 .


Svar #2
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

kan man bruge diskriminant metoden her? d=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, den kan da benyttes i enhver 2.-gradsligning.


Svar #4
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

skal jeg så først gange ind i paranteserne?


Svar #5
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

og derefter finde a b og c


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, du skal jo gange ind og trække sammen, så ligningen er skrevet på den sædvanlige form.


Svar #7
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

jeg får det til 2x0+3x-x0^2-2


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er ikke rigtigt. Der er ikke noget x i ligningen, og det skal som sagt være en ligning.

Ligningen

         0 = (-2x0+3)·(0 - x0) -x02 +3x0 -2

bliver jo

        0 = 2x02 -3x0 -x02 +3x0 -2

som du så kan reducere og løse.


Svar #9
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

har reduceret den til 2x0-x0^2-2?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er ikke rigtigt. Og du har smidt lighedstegnet væk igen.


Svar #11
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

forstår ikke går -3x0 ikke ud med +3x0 ? også bliver det 0=2x0-x0^2-2


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, -3x0 går ud mod 3x0, med det første led er jo 2x02 , der går sammen med -x02 til x02 :

        0 = 2x02 -3x0 -x02 +3x0 -2 ,

eller

        0 = x02 -2


Svar #13
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

når det havde jeg skrevet op som 2x0 


Svar #14
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

dvs. at x0=2


Svar #15
24. april 2014 af salakmisin123 (Slettet)

x0=+- 2


Brugbart svar (1)

Svar #16
25. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14, #15

Nej, det er ikke korrekt. Man skal løse ligningen

        x02 = 2

dvs.

        x0 = ±√2


Skriv et svar til: mat opgave hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.