Matematik

Ligebenet trekant kender areal men ikke sidelængder og vinkelmål

27. april 2014 af Christiandelinde (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej...

Jeg skal løse en opgave hvor jeg kender arealet 32.000m2 af en ligebenet trekant men kender ikke sidelængder og vinkelmål.

Mvh. Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af c_aastrup

Hejsa Christian...

Skal du finde sidelænger eller vikelmål? Hvis du kun ved at den er ligebenet, altså at to af siderne er lige lange så kan formen jo være ret forskellig, se min tegning.

Mvh. Christian

PS. Hvis den er ligesidet, altså at alle tre sider er lige lange er de nem at regne ud.


Svar #2
27. april 2014 af Christiandelinde (Slettet)

Hej Christian

Jeg kender ikke sidelænger eller vinkelmål.

Min trekant ligner den du har vedhæftet som har en retvinklet i højden fra grundlinjen

Mvh. Christian


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2014 af c_aastrup

Så du ved den også har en ret vinkel, så kan den ene side være højde og den anden grundlinje, og de skal være lige lange, så burde den jo være sådan lige til at regne ud.

De to resterende vinkler er 45 grader fordi de er ens og vinkelsummen er 180

Hvis jeg misforstår, så prøv at uploade et billede af opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2014 af SuneChr

Ja, der er mange løsninger på denne opgave.
Kald længden af hver af de lige lange ben for a
Vinklen, de lige ben danner med grundlinjen for Θ (udtales "theta")
Arealet A er bestemt ved
A = 1/2·a2·sin (2Θ)
Enhver ligebenet trekant, med de egenskaber, vil opfylde ligningen
32000 = 1/2·a2·sin (2Θ)    hvor a er målt i meter. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2014 af SuneChr

Hvis du vælger en vinkel Θ
kan et af de lige bens længde a beregnes af
a=\frac{80\cdot \sqrt{10}}{\sqrt{\sin \left ( 2\Theta \right )}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2014 af SuneChr

SP 2704141503.PNG

Vedhæftet fil:SP 2704141503.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2014 af c_aastrup

Hejsa Sune

Ikke at det er forkert det du skriver, men Christian som skrev opslaget går i 9. klasse og jeg tror ikke at han har meget nytte af forklaringer der kræver forståelse af sinus og cosinus.

Jeg vil gætte på der er en detalje han ikke har fået med helt rigtigt. Enten at en af vinklerne i trekanten er 90 grader eller at de alle har samme vinkel.

Mvh.

Christian


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det ligner til forveksling denne opgave https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1446669 . Det ser ud til at være en fri opgave, hvor man blot skal finde en ligebenet trekant med det angivne areal, som jeg antyder i det sidste svar i den tråd.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2014 af SuneChr

Opgaven består måske, slet og ret i, at betragte et, af diagonalen, halveret kvadrat med sidelængden  80\sqrt{10} m


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2018 af Louise009n (Slettet)

Jeg vil bare lige sige at jeg lærte om cos, sin og tan i 7klasse


Skriv et svar til: Ligebenet trekant kender areal men ikke sidelængder og vinkelmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.