Kemi

Regne pH for en opløsning af 0,1 M Na2HPO4

27. april 2014 af Ninjaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens hvordan beregner jeg pH i en 0,1M opløsning af amfolytten Na2HPO4. Kigger på formlen men forstår ikke hvad jeg skal indsætte


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af mathon

pKb(HPO42-) = 1,8  dvs middelstærk base

Kb = 10-pKb = 10-1,8
cb = 0,1 M

                                   pOH=-\log\left ( \frac{-K_b+\sqrt{K{_{b}}^{2}+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2} \right )
ved 25ºC
                                   pH=14-pOH


Skriv et svar til: Regne pH for en opløsning af 0,1 M Na2HPO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.