Matematik

Eksamensopgave uden hjælpemidler

27. april 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave, som jeg har vedhæftet som billede og er lidt lost. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal ''redegøre''. Er der nogen, der kan hjælpe mig igang ??

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af hesch (Slettet)

Hint: T = ½ * bredde * højde ,  bredde = x , højde = y


Svar #2
27. april 2014 af hioghi (Slettet)

Men når opgaven siger, at jeg skal redegøre, skal jeg så ikke komme med et matematisk bevis?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2014 af peter lind

Redegørelsen betyder at du skal angive formlen i #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2014 af hesch (Slettet)

Så skal du bevise, at arealet for en trekant = ½ * b * h.

Når det er gjort, er det jo bare at indsætte:  b = x  og h = 4 - x.   Det ses intuitivt, der er ikke meget at bevise.


Svar #5
28. april 2014 af hioghi (Slettet)

Men hvordan bestemmer jeg x, så arealet bliver størst muligt, idet 0 < x < 4

Jeg er kommet frem til noget med monotoniforhold, men kan ikke huske, hvordan jeg skulle konkludere størst muligt, når 0 < x < 4, så jeg er lidt forvirret 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Udtrykket for arealet er

        T(x) = (1/2)·x·(4-x)

Bemærk, at T(x) er et 2.-gradspolynomium i x. Udnyt så, at grafen for T(x) er en parabel, der vender grenene nedad, og den har derfor sit maksimum i toppunktet. Find nu x-koordinaten for parabelens toppunkt. Kontroller, at det ligger i intervallet ]0;4[ .


Svar #7
29. april 2014 af hioghi (Slettet)

Men hvordan kan T(x) være et andengradspolynomium, hvis der ikke indgår x^2 i T(x)? Skal jeg så omskrive udtrykket før jeg bestemmer maksimum i toppunktet?


Svar #8
29. april 2014 af hioghi (Slettet)

Det giver et negativt tal. Kan ikke få det til at passe :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2014 af peter lind

#7  x(x-4) = x2-4x

#8 så har du regnet forkert. Hvad har du gjort ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2014 af peter lind

#9 skulle være x(4-x) = 4x-x2


Skriv et svar til: Eksamensopgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.