Kemi

Idealgasligningen k

27. april 2014 af Malene121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er ved at lave en opgave hvor jeg skal regne p ud i idealgasloven: P=( n*R*T)/V

har så følgende tal:

Mgram: 0.05g,

Vstart/mL: 0mL,

Vslut/mL 66mL,

Tvand/C: 25,

Trum/C 21

Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af mathon

Din opgavesituation fremgår ikke éntydigt.


Svar #2
27. april 2014 af Malene121 (Slettet)

Hvordan skal jeg regne''pbar'' og stofmængden ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2014 af mathon

''pbar'' er vel trykket p målt i bar.

stofmængden
                            n=\frac{m}{M}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2014 af mathon

               R=8,31451\; \frac{J}{mol\cdot K}=8,31451\; \frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K}=0,0831451\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K}

da
          1\; Pa=10^{-5}\, bar
          1\; m^3=10^{3}\; L


Skriv et svar til: Idealgasligningen k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.