Matematik

Omvendt funktion

27. april 2014 af larsen148 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg er ved at gå lidt i spånder over følgende spørgsmål:

En funktion har forskriften s(x)=(1/100)*x^2+(1/10)*x

Bestem en forskift for s^-1 og Dm(s^-1)

Jeg er på bar bund og håber der er nogen som kan hjælpe :) På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2014 af jnl123

Funktionen har jo to løsninger, så det er ikke et injektivt map.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har

        s(x) = (x/10)·((x/10) + 1) = ((x/10) + (1/2))2 - (1/4) ,

        ((x/10) + (1/2))2 = s(x) + (1/4)

hvoraf det skulle være let at finde et udtryk for x(s) i hver af de to grene.


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.