Matematik

Blandede opgaver

28. april 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, brhøver lidt hjælp til dette sæt:

Opgave 1) Hvordan kan man finde antallet af frihedsgrader?

Opgave 6bc samt Opgave 7b

Hpber at der er nogle der kan hjælpe

Vedhæftet fil: AFLOPG22.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

6b) Vis, at afstanden mellem de to cirklers centre er lig med summen af cirklernes radier.

6c) Tangenten står vinkelret på linien gennem cirklernes centre.

7b. Isoler h ved betingelsen, at overfladearealet er lig med 40, og indsæt i udtrykket for rumfanget.


Svar #2
28. april 2014 af johs5 (Slettet)

Dvs. at i 6c, er det egentlig en projektion man har med at gøre, og 7b så kommer til at hedde V=\pi *r^2*\frac{20}{\pi r}*?

og hvordan kan man bestemme antal frihedsgrader i en tabel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

6c) Jeg ville ikke kalde det projektion. Tangenten går gennem det fælles punkt og har centerlinien som normal.

7b) Det er vel rimeligt at se bort fra bygningen gulv i overfladearealet. Man har så

        A = 2πrh + 2πr2 = 40

        V = (2π/3)r3 + πr2h ,

så    πrh = 20 - πr2 ,

der så indsættes i udtrykket for V.


Svar #4
28. april 2014 af johs5 (Slettet)

Har jeg så misforstået noget? er det ikke formlerne  for en cyllinder man skal bruge? Hedder den i så fald V=\pi *r^2*(20-\pi r^2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Bygningen er sammensat af en cylinder med en halvkugle ovenpå. Halvkuglen bidrager også til bygningens rumfang.


Svar #6
28. april 2014 af johs5 (Slettet)

Dvs. V=\frac{2\pi }{3}r^3+20-\pi r^2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, ikke helt. Man har

        V = (2π/3)r3 + πr2h = (2π/3)r3 + r·(20 - πr2) = 20r - (π/3)·r3 .


Svar #8
28. april 2014 af johs5 (Slettet)

hvad kan nulhypotesen være i opgave 4? Kan den ikke være: børnene har samme øjenfarve som forældrene?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nulhypotesen er vel, at fordelingen skal være som den, der forventes ifølge arvelighedslovene.


Svar #10
28. april 2014 af johs5 (Slettet)

#1 

6b)  er det afstandsformlen man skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, når man beregner afstanden mellem de to cirklers centre, er det punkt-punkt-afstandsformlen, der benyttes.


Svar #12
29. april 2014 af johs5 (Slettet)

hvilken formel skal jeg bruge i 6c?


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Bestem koordinatsættet for det fælles punkt og benyt så vejledningen i #3.


Skriv et svar til: Blandede opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.