Matematik

Ligning for tangenten og monotoniforhold

28. april 2014 af szusee - Niveau: A-niveau

Jeg søger hjælp til denne opgave.

En funktion f er bestemt ved
f (x)=ex−0,8 x^2 .
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)) .
b) Bestem monotoniforholdene for f .


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt tangentligningen

        y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1 .

b) Differentier funktionen f(x) og løs ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
28. april 2014 af szusee

kan ikke finde ud af at differntiere den


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt reglen for differentiation af en sammensat til at differentiere denne funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2014 af mathon

                 \left (f(g(x)) \right ){\, }'=f{\, }'(g(x))\cdot g{\, }'(x)=e^{x-0,8x^2}\cdot \left ( x-0,8x^2\right ){ }'


Skriv et svar til: Ligning for tangenten og monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.