Matematik

Øens befolkning

29. april 2014 af lalledalle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej ! 

Jeg vil gerne have hjælp til denne opgave, da jeg er gået lidt i stå :) 

i en model for udviklingen i befolkningen på en lille ø oplyses, at antallet af indbyggere aftager med 5% pr år efter 2013. I 2013 er der 5460 indbyggere på øen.

a) opstil et udtryk til beregning a antal indbyggere N på en som funktion af tiden t(målt i år efter 2013)

jeg tænker lidt eksponentialfunktion ved denne opgave.. er jeg på rette vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, det er en eksponentialfunktion.

N(t) = 5460 * 0,95t


Svar #2
29. april 2014 af lalledalle (Slettet)

du mener N(t)=5460*1,05^t ikke ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nej. Der står at befolkningen aftager med 5% om året. At trække 5% fra noget er det samme som at gange med 0,95.


Svar #4
29. april 2014 af lalledalle (Slettet)

Nåååååååh okay tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2014 af 123434 (Slettet)

Fordi 100%, 100%-5%=95%

Om et år er der 95% af befolkning tilbage

95%=0,95

N(t)=5470*0,95t


Skriv et svar til: Øens befolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.