Matematik

hjælp matematik!

29. april 2014 af kat23456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg kan simpelthen ikke denne opgave, så please hjælp - skriv hvad jeg skal gøre for at finde ud af det..

  f(x)= 2 * x^2 + b * x + c har toppunkt (-1,-1), bestem så b og c, og bestem skæringen med x-aksen.

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for parabelens toppunkt:

xT = -b/(2a) , yT = -d/(4a) .

Man kender xT og a og kan så finde b. Find så c, idet yT = f(xT) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2014 af PeterValberg

x-koordinaten til parblens toppunkt kan bestemmes som:

x_t=\frac{-b}{2a}

hvor a = 2

y-koordinaten til toppunktet, som:

y_t=\frac{-d}{4a}=\frac{-b^2-4ac}{4a}

hvor a = 2

du kender koordinaterne til toppunktet indsæt dem som henholdsvis xt og yt
i de to ligninger, lgesom a = 2 indsættes.
b og c kan bestemmes vha to ligninger med to ubekendte 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2014 af mathon

                 f(x)= 2\cdot x^2 + b \cdot x + c=2\left ( x+\frac{b}{4} \right )^2+\frac{8c-b^2}{16}

hvoraf
                 -\frac{b}{4} =-1

                   b=4

dvs
                  f(x)= 2\cdot x^2 + 4 \cdot x + c
og
                   \frac{8c-16}{16}=-1

                   \frac{c-2}{2}=-1

                   c=0

                 f(x)= 2\cdot x^2 + 4 \cdot x + 0

                 f(x)= 2\cdot x^2 + 4 \cdot x =2x\cdot \left ( x+2 \right )

skæring med x-aksen
i
                 \left ( -2,0 \right )\; \; \; og\; \; \; \left (0,0 \right )


Skriv et svar til: hjælp matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.