Kemi

Kemisk ligevægt - haster!!

30. april 2014 af schooldude (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til en muligvis simpel opgave om kemisk ligevægt:

HF(aq) + H2O(1) = F-(aq) + H3O(aq)

a) Opskriv reaktionsbrøken for reaktionen

Ved 25ºC bestemmes følgende ligevægtskoncentrationer i en flussyre:

[HF] = 0,114 M

[F-] = 0,0063 M

[H3O+] = 0,0063 M

b) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved 25ºC.

c) Hvorledes vil ligevægten forskydes ved fortynding af opløsningen?

Jeg ved at dette kan virke simpelt, men kemi virkelig ikke er min stærke side, så håber jeg virkelig at nogen kan skære det ud i pap for mig! Kommer nemlig ikke rigtig nogen vegne ved blot at se udregningerne - håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af mathon

     

                                      HF_{ \; (aq)}\; \; \; + \; \; \; H_2O_{\, \, (l)} \; \; \; \rightarrow \; \; \; {F^{-}}_{(aq)} \; \; \; + \; \; \; H_3O_{\, \, (aq)}

 reaktionsbrøken
                                      Y=\frac{\left [ F^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HF \right ]}        reaktionsbrøken indeholder kun stoffer i samme fase


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af mathon

b)

    ligevægtskonstanten ved 25ºC:

                                                       \frac{(0,0063\; M)^2}{\left (0,114\; M \right )}=3,48\cdot 10^{-4}\; M


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt - haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.