Matematik

matematik

30. april 2014 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har virkelig problemer med denne opgave. Håber at nogle vil hjælpe.

Sp_01.png

Vedhæftet fil: Sp_01.png

Svar #1
30. april 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg har nu prøvet at lave a, c, d og e. Mangler blot at lave b'eten håber at der nogle kloge hoveder, som vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

En parabel har ligningen:

y = ax2 +bx +c

A og B ligger på grafen. Dvs.

y(0) = 5

og

y(9) = 3,5

Oplysningen om tangenten i A giver os, at

y '(0) = tan(10º)

Nu skal vi bare bruge disse oplysninger til at bestemme a,b og c.

y(0) = 5  =>

c = 5

y '(0) = tan(10º)  =>

b = 0,176

og tilsidst

y(9) = 3,5  =>

3,5 = a*92 + 0,176*9 + 5  =>

a = -0,038


Svar #3
30. april 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Hvorfor gælder det at y '(0) = tan(10º) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Se min tegning:

En linies hældnig er givet ved Δy/Δx. Som du kan se på tegningen, gæder der desuden

tan(liniens vinkel med vandret) = liniens hældning

Så vi har

y '(0) = tan(10º)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #5
30. april 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Super, kan du evt. hjælpe mig med e'eren? :)


Svar #6
30. april 2014 af samsamsamsam (Slettet)

eller hov fandt ud af det :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Linien AB

y = (3.5 - 5)/9 *x + 5  <=>

y = -0,167x + 5

Den lodrette afstand mellem parablen og linien AB

d = -0,038x2 + 0,176x + 5 - (-0,167x + 5)  <=>

d = -0,038x2 + 0,009x

Denne funktion skal du så finde maksimum for.


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. april 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Undskyld, jeg fik regnet forkert. Det skulle have været

d = -0,038x2 + 0,343x


Svar #9
30. april 2014 af samsamsamsam (Slettet)

Mange tusinde tak for hjælpen #GalVidenskabsmand :)
 


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.