Matematik

Jeg skal finde ud af hvor mange liter en cylinder kan indeholde?

30. april 2014 af Frederikke1916 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej:)

Jeg er igang med en matematik aflevering og jeg er lidt blank på et spørgsmål. Håber nogle har lyst til at hjælpe:)

Spørgsmålet lyder: Hvor mange liter kan vandbeholderen rumme?

Vandbeholderen er en cylinder, som er 10 m lang. Den har et diameter på 2 m.

Hjææælp!:)

Hilsen Frederikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af SuneChr

Rumfanget V af en cylinder er
V = π·(d/2)2·h
h er så her længden af cylinderen
Du skal lave alle målene om til dm for at få liter til sidst.
1 m = 10 dm
og
1 L = 1 dm3


Skriv et svar til: Jeg skal finde ud af hvor mange liter en cylinder kan indeholde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.