Fysik

Find den længst mulige bølgelængde for en foton, som kan ionisere He+?

30. april 2014 af mollylar22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:

Opgave 5: He+ ionen

He+ er en ion af helium-atomet – altså en heliumkerne med 1 elektron bundet til sig. Vi kan altså regne på denne med Bohrs formler.

Find den længst mulige bølgelængde for en foton, som kan ionisere He+?

Først skal du finde ioniseringsenergien for He+.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn eller bestem ioniseringsenergien E og benyt så E = h·f og c = λ·f til at beregne den tilhørende bølgelængde λ .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2014 af mathon

Ioniseringsenergi(He+) = 64,416 eV

                                                         \lambda =\frac{1239,84\; eV\cdot nm}{64,416\; eV}

                            


Skriv et svar til: Find den længst mulige bølgelængde for en foton, som kan ionisere He+?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.