Matematik

hjælp matematik

01. maj 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Siderne i en firkant er givet ved følgende ligninger:
Siden AB: y + 2 ⋅ x = 0
Siden BC: x + 5 = 0
Siden CD: 0 = 4 + y
Siden AD: 4 ⋅ x - y = 0

a) Du skal indtegne linjerne i et koordinatsystem.
b) Du skal bestemme koordinaterne til punkterne A, B, C og D.
c) Du skal bestemme størrelsen af vinklerne A, B, C og D.
d) Du skal bestemme firkantens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

b) Punkterne er skæringspunkter mellem par af de angivne linier.

c) Bestem vinklerne mellem parvise kombinationer af liniernes retningsvektorer.

d) Del firkanten op i to trekanter og bestem arealet af hver trekant.


Svar #2
01. maj 2014 af milla1997 (Slettet)

kan du ikke lige forklar spørgesmål b lidt mere? måske vise mg hvordan? Det er den eneste jeg ikke kan finde ud af..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Punktet B er skæringspunktet mellem linierne y + 2x = 0   og  x + 5 = 0 . Find x af den sidste ligning og indsæt i første, og man har punktet B's koordinatsæt.

Punktet C er skæringen mellem siderne BC og CD. Punktet D er skæringen mellem siderne CD og AD. Punktet A er skæringen mellem siderne AB og AD.


Svar #4
01. maj 2014 af milla1997 (Slettet)

okay nu forstår jeg det mange tak for hjælpen :) 


Svar #5
01. maj 2014 af milla1997 (Slettet)

kan ikke lige finde ud af at finde punkt A kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Punktet A er skæringspunktet mellem de to linier

        y = -2x , og

        y = 4x .

Løs derfor ligningen -2x = 4x og indsæt den fundne x-værdi i en af de to oprindelige ligninger.


Svar #7
01. maj 2014 af milla1997 (Slettet)

kan du hjælpe med denne her opgave også?

I et koordinatsystem er givet to linjer med ligningerne:
1: y = 2x - 3 2:      y = 0,8x + 1
 

Du skal bestemme vinklen mellem de to linjer.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Bestem vinklen mellem de to liniers normalvektorer.

Eller benyt hældningskoefficienterne til at bestemme hver linies vinkel med x-aksen. Vinklen mellem linierne er da forskellen mellem disse to vinkler.


Svar #9
01. maj 2014 af milla1997 (Slettet)

jeg har fundet ud af det..


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.