Matematik

matematik hjælp!

01. maj 2014 af nora111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En landmand har 100 m hegn. Han ønsker at indhegne et rektangulært område, der har et areal, der er så stort som muligt. Hvor stort et areal kan han indhegne?
(vink: sæt sidelængderne til henholdsvis x og y og udnyt at omkredsen skal være 100 m til at udtrykke den ene variabel ved den anden.)

A= x*y
O= 2x+2y
100=2x+2y
Vi starter med at isolere x:
100-2y=2x
 = x
50-y=x
Nu isolere vi y=
100-2x= 2y
 = y
50-x=y

Areal: 50-y*50-x

men synes ikke det passer, nogen siger jeg skal bruge toppunkts formlen, men hvordan kan jeg skrive det om til den opgave?


Svar #1
01. maj 2014 af nora111 (Slettet)

det haster!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2014 af SuneChr

Kald en af siderne i rektanglet for x. Den anden side må da være (50 - x)
Arealet  x·(50 - x)  skal da være størst mulig. Parabel med et maksimum.


Svar #3
01. maj 2014 af nora111 (Slettet)

ahhh oka tak!


Skriv et svar til: matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.