Matematik

Bestem størrelsen af kræfterne F1 og F2

02. maj 2014 af e96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i gang med projekt hvor vi skulle bestemme størrelsen af kræfterne F1 og F2

Vi kender vinkel w som er givet ved 130 grader og vi kender vinkel v som giver ved 69,19 grader.

Ft skal være 100 newton.

Vedhæftet fil: 131942_figur_8_ver2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af PeterValberg

Der må skulle gælde, at:

\overrightarrow{F_1}+\overrightarrow{F_2}=-\overrightarrow{F_t}

Du kan opløse F1 og F2 i deres vandrette og lodrette komposanter
vha. de givne vinkler og derefter finde vektor F1+F2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. maj 2014 af e96 (Slettet)

Hvordan? 

kan du giver nogle formler, som vi kan bruge til.... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af PeterValberg

\overrightarrow{F_1}+\overrightarrow{F_2}=-\overrightarrow{F_t}

\binom{F_1\cdot \cos(140)}{F_1\cdot \sin(140)}+\binom{F_2\cdot\cos(70,81)}{F_2\cdot\sin(70,81)}=-\binom{100\cdot\cos(-90)}{100\cdot\sin(-90)}

Løses eventuelt som to ligninger med to ubekendte (F1 og F2)
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
02. maj 2014 af e96 (Slettet)

1000 TAk!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2014 af andreas3008 (Slettet)

Når jeg gør dette får jeg dette resultat?? kan det give nogen mening?

Vedhæftet fil:tingting.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2014 af PeterValberg

Her det resultat, jeg får med TI-nspire CAS:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Se eventuelt https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1474420 for næsten den samme opgave.


Skriv et svar til: Bestem størrelsen af kræfterne F1 og F2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.