Matematik

Hjælp til matematik aflevering.

02. maj 2014 af ccdab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, der har mulighed for at hjælpe mig med en mat. aflevering?

Vedhæftet fil: 3g Ma sæt 15.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2014 af mathon

opgave 1

Stamfunktionerne til
f(x) er:
                                         \small F_k(x)=2x^2+3x+k

Stamfunktionens
k-værdi til
F(x) gennem P(1,10)
er:
                                         \small F(1)=10=2\cdot 1^2+3\cdot 1+k

                                                         \small 10=2+3+k=5+k

                                                         \small k=5

    dvs
Stamfunktion til
F(x) gennem P(1,10)
er:
                                         \small F(x)=2x^2+3x+5


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af SuneChr

Ja, det er der da.
Skriv op, punkt for punkt, hvad du har gjort, og hvad du har brug for hjælp til.
Sådan her:
Opgave 1)  Jeg er nået frem til ...................
      men kan ikke komme videre, fordi ..............
Opgave 2)  Jeg er nået frem til ...................
      men kan ikke komme videre, fordi ..............
Opgave 3)  Jeg er nået frem til ...................
      men kan ikke komme videre, fordi ..............
Opgave 4)  Jeg er nået frem til ...................
      men kan ikke komme videre, fordi ..............
Opgave 5)  Jeg er nået frem til ...................
     men kan ikke komme videre, fordi ..............
Opgave 6)  Jeg er nået frem til ...................
     men kan ikke komme videre, fordi ..............
Opgave 7)  Jeg er nået frem til ...................
     men kan ikke komme videre, fordi ..............
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af mathon

opgave 2
                           \small f{\, }'(x)=2\cdot e^x

                           \small f{\, }'(0)=2\cdot e^0=2\cdot 1=2
     f '(0) = 2 indsættes i tangentligningen.


Svar #4
05. maj 2014 af ccdab (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Jeg prøver mig frem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2014 af mathon

opgave 2
    
fortsat

                tangentligning

                                               \small y=f{\, }'(x_o)\cdot \left ( x-x_o \right )+f(x_o)

                                               \small y=f{\, }'(0)\cdot \left ( x-0 \right )+f(0)

                                               \small y=2\cdot x+2\cdot e^{0}+1

                                               \small y=2\cdot x+3


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2014 af mathon

opgave 3

                    \small f(x+n\cdot T2)=2^{n}\cdot f(x)

                    \small \small f(0+n\cdot 3)=2^{n}\cdot f(0)

                    \small \small f({\color{Red} n}\cdot 3)=2^{{\color{Red} n}}\cdot 7=56

                                         \small 2^{n}\cdot7=56
                                         \small 2^{n}=8
                                         \small 2^{n}=2^3
                                         \small n=3
 


Skriv et svar til: Hjælp til matematik aflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.