Fysik

Opgave K4 Vognhjulsgalaksen

02. maj 2014 af Prøv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har brug for noget hjælp til opgaven: "K4 Vognhjulsgalaksen" fra bogen: "Opgaver i fysik A-niveau" 
Fysikforlaget 2007. 

Jeg har vedhæftet et billede af opgaveformuleringen.

Jeg har forsøgt at regne opgave a og b og får:

a) v=9-05*10^6 m/s

b) 1.1*10^17 s

Kan disse resultater passe? Og hvordan løser jeg c?

Vedhæftet fil: K4.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2014 af peter lind

c)  Brug Hubbles lov

Hastigheden i udvidelsen* den tid lyset har været på vej


Svar #2
02. maj 2014 af Prøv (Slettet)

Tak, har du nogle kommentarer til opgave a) og b)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan skal dit resultat i a)

v=9-05*10^6 m/s

forstås ?

b) Omregn tiden til år.


Svar #4
03. maj 2014 af Prøv (Slettet)

#3

Der skulle selfølgelig have stået:

a) v=9.05*10^6 m/s

og b) omrgentet til år:

b) 3.49*10^9 aar


Skriv et svar til: Opgave K4 Vognhjulsgalaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.