Matematik

Vektorfunktions skæring med x- og y-aksen

03. maj 2014 af cecilierb11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg skal i mit afsluttende Mat A projekt beregne en vektorfunktions skæring med x- og y-aksen. 

Jeg ved, at for at finde skæring med x-aksen skal jeg løse y(t) = 0 og omvendt for y-aksen. 

Vektorfunktionen har ligningen: x(t) = sin(t) og y(t) = sin(2t) 

Jeg har lidt problemer med at isolere t i disse, da jeg får nogle resultater med n1 og n2, som jeg ikke ved hvad er. Nogen der kan hjælpe? Tak på forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2014 af SuneChr

y = sin (2t)
2t  =  sin-1 (y)
t = 1/2·sin-1 (y)    hvor man erindrer periodiciteten af sin-funktionen.


Svar #2
03. maj 2014 af cecilierb11 (Slettet)

#1

y = sin (2t)
2t  =  sin-1 (y)
t = 1/2·sin-1 (y)    hvor man erindrer periodiciteten af sin-funktionen.

Så t i x(t) er så t= sin-1 ?? 


Svar #3
03. maj 2014 af cecilierb11 (Slettet)

Vektorfunktionen ser forresten således ud: 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med x = sin(t) , og y(t) = sin(2t) = 2·sin(t)·cos(t) , er

        y2 = 4·sin2(t)·cos2(t) = 4x2·(1-x2) , x ≥ 0

hvilket er kurvens ligning. Sæt x = 0 og bestemt y, og sæt y = 0 og bestem x .


Skriv et svar til: Vektorfunktions skæring med x- og y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.