Matematik

Reducér opgave

03. maj 2014 af Tina12453 - Niveau: C-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med at reducere dette stykke:

(8a* b * a-2)/(2b)2

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kendte potensregneregler.


Svar #2
03. maj 2014 af Tina12453

Jeg har prøvet.. Men jeg gør et eller andet forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så vis, hvad du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Hej Andersen.

Jeg er en matematik interesseret dreng, som går i 8.klasse.

Hvis vi har 8a3 og * a-2

Vil det så sige 9a-6?

Og giver stykket tilsammen = 9a-6 * 0,5b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

2a / b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2014 af Stilleogroligtknaldpå (Slettet)

#2

Start med at anvende eksponentiation love 

aka

(ab)^x = a^x b^x

Som fx har du

(2b)^2

Det vil give 2^2b^2

Derefter prøv og kig efter hvilke love der kan stemme overens 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke rigtigt.

8a3 ·a-2 = 8·a3-2 = 8a  ,

1/(2b)2 = 1/(4·b2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er det reducerede resultat.


Svar #9
03. maj 2014 af Tina12453

Jeg starter med at bruge denne regneregel: an*bn = (a*b)n

så det ser sådan ud: 8a3*b*a2/22*b2

Jeg bruger herefter denne: (an/am) = an-m

Så der står 8a3*a-2/2+ b1-2

Jeg sætter a´erne sammen: a3+(-2) = a

8 * a / 22 + b-1 

........

Har jeg gjort det rigtigt indtil videre??


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der skal parentes omkring faktorerne i nævneren. Du må ikke pludselig lave gangetegnet om til et + i nævneren.


Svar #11
03. maj 2014 af Tina12453

Hov, det var også det jeg mente. 

Hvis der står (8a / 22) + b-1

er det så rigtigt indtil videre?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, du må ikke lave gangetegnet om til et +.

(8a3·b·a-2) / (2b)2 = (8a3-2·b) / (4b2) = (8ab) / (4b2) = ...


Svar #13
03. maj 2014 af Tina12453

Nåååå ja.. ! Jeg havde helt glemt at jeg kunne reducere 22 til 4.

Mange tak.

Kan man reducere den yderligere herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man kan jo forkorte med 4 og med b.


Svar #15
03. maj 2014 af Tina12453

Kan jeg godt dividere 8 med 4 

og herefter bruge denne regneregel an / am = an- - med b1 i tælleren og b2

i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

4 divideres op i 8, og b divideres ned i b2 .

        (8ab) / (4b2) = 2a / b


Svar #17
03. maj 2014 af Tina12453

så det ender med at det ser således ud:

2a*b-1


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, som anført i #16.


Svar #19
03. maj 2014 af Tina12453

Okay, tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. maj 2014 af 123434 (Slettet)

Hvor kommer b-1 fra?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.