Matematik

Find k i f(x2)=k*f(x1)

05. maj 2014 af Dragoeswild (Slettet) - Niveau: C-niveau

Om to søer S1 og S2 gælder, at x2 = 10*x1 , hvor x1 er overfladearealet af S1, og x2 er overfaldearealet af S2. Endvidere gælder, at f(x2)=k*f(x1)

Siger man så ikke:

f(x1*10)=k*f(x1)?

Hvad gør jeg herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2014 af SuneChr

Det er korrekt.
f (10·x1)  =  k·f (x1)
Du skal jo kende forskriften for funktionen f for at kunne beregne konstanten k.
Da isolerer du k.


Svar #2
05. maj 2014 af Dragoeswild (Slettet)

Okay, så min forskrift er en potents og hedder f(x)=0,471*x^0,25

siger man så:

10*(0,471*x^0,25)=k*0,471*x^0,25?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2014 af SuneChr

Nej
0,471·(10·x1)0,25  =  k·0,471·x10,25   
på venstresiden skal du anvende  (ab)n = an·bn


Svar #4
05. maj 2014 af Dragoeswild (Slettet)

Mange tak!

Skriv et svar til: Find k i f(x2)=k*f(x1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.