Matematik

hjælp matematik

06. maj 2014 af milla1997 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Du skal bestemme en ligning for den linje:


a) Der går gennem punktet (0,-3) og har et stigningstal a = 0,5.
b) Der går gennem punktet (-3,0) og har et stigningstal a = 2.
c) Der går gennem punktet (16,5) og har et stigningstal a = -0,25.
282


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af c_aastrup

Det burde jo være nemt nok, præcis det samme som hvordan man laver tangentens ligning.

Hvor går du i stå?


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2014 af mathon

Brug punkt-hældningsformlen:

                                                \small y-y_o=a\left ( x-x_o \right )

       hvoraf
                                                \small y=ax+\left ( y_o-ax_0 \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2014 af mathon

i anvendelse:

     a)
                                               \small \small y=0,5x+\left ( -3-0,5\cdot 0 \right )

                                               \small \small y=0,5x-3
 


Skriv et svar til: hjælp matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.