Matematik

mat opgave hjæælp

06. maj 2014 af salakmisin123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fundet f'(x) :

f'(x)=3x^2-3x-6

dernæst f'(x)=0 men når der bruges diskriminanten giver det ikke helt mening hjææælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvorfor det ikke giver mening? Man har

        f '(x) = 3x2 - 3x -6 = 3·(x2 -x -2) = 3·(x+1)·(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

D = (-3)2 - 4*3*(-6) = 81

x = (-(-3) +- √81)/(2*3)

x= 2 eller x=-1


Svar #3
06. maj 2014 af salakmisin123 (Slettet)

jeg fik det til at give 63 og eftercheck med  lommeregner gav det også 63


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvad fik du til at giver 63? Hvis det er diskriminanten du får til 63, skal du være opmærksom på, at (-3)2 ikke er lig med -32 .


Svar #5
06. maj 2014 af salakmisin123 (Slettet)

ja det var diskriminanten der gav 63 for mig men nu fik jeg de ttil -81


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Diskriminanten er 81, ikke -81 .


Skriv et svar til: mat opgave hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.