Fysik

Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen.

07. maj 2014 af thelaith5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et atom udsender en foton, hvis frekvens er 9,66 · 1014 Hz. Dette sker
ved en elektronovergang, hvor atomet skifter fra en tilstand med høj energi til en tilstand med lavere energi. Atomets energi inden fotonudsendelsen er –2,40 eV.

Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen.

Jeg har set de andre svar fra lang tid tilbage, her på studieportalen, men jeg synes ikke rigtig jeg forstår det.

Indtil videre har jeg det her: http://puu.sh/8CQfl.png - men mine klassekammerater får slet ikke det samme, og de har begge forskellige udregninger og måder at gøre det på, så jeg forstår det ikke rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2014 af mathon


         \small E_{foton}=h\cdot f=\left ( 4,13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left ( 10^{14} \; s^{-1}\right )=0,414\; eV

         atomets energi efter fotonudsendelsen  
                                                  \small \small E_{efter} = E_{f\o r}-E_{foton}=\left (-2,40\; eV \right )-\left ( 0,414 \; eV\right )

                                  

             


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2014 af peter lind

Din besvarelse er forkert: Du skal finde fotonens energi af E=h*f.  Den energi forsvinder, fra atomet så den nye energi af atomet er den gamle energi-fotonenergi

Det er ikke nødvendig at omregne til Joule, Hvis du finder fotonenergien i eV kan du bare trække det fra de -2,40 eV


Svar #3
07. maj 2014 af thelaith5 (Slettet)

#1


         \small E_{foton}=h\cdot f=\left ( 4,13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left ( 10^{14} \; s^{-1}\right )=0,414\; eV

         atomets energi før fotonudsendelsen
 

             

Skal jeg så slet ikke bruge 9,66 · 10^14 Hz til noget eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2014 af peter lind

Den skal bruges i formlen h*f. Mathon har læst din opgave som at der står 1014 Hz og rent faktisk står det jo også forkert i #0


Svar #5
07. maj 2014 af thelaith5 (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. maj 2014 af mathon

korrektion for fejllæsning af frekvens:

\small \small E_{foton}=h\cdot f=\left ( 4,13567\cdot 10^{-15}\; eV\cdot s \right )\cdot \left (9,66\cdot 10^{14} \; s^{-1}\right )=4,00\; eV

         atomets energi efter fotonudsendelsen  
                                                  \small E_{efter} = E_{f\o r}-E_{foton}=\left (-2,40\; eV \right )-\left ( 4,00 \; eV\right )=-6,4\; eV


Svar #7
07. maj 2014 af thelaith5 (Slettet)

Jeg har selv rettet den, men mange tak for din hjælp. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2022 af nikita0876

er h ikke 6,63*10^-34J? hvordan har du fået 4,13567 *10^-15 eV*s?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2022 af peter lind

Pas på med enhederne


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2022 af mathon

                             1\;\textup{J}=6.24151\cdot 10^{18}\;\textup{eV}


Skriv et svar til: Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.