Matematik

matematik øvelser

08. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kursen på svenske kroner er 83,60.
Hvor meget koster 384 svenske kroner?
100SVK=83,60 kroner

1SVK=0,836 krone

384*1SVK=0,836krone*384

384SVK=321Krone

384 svenske kroner koster 321 danske kroner

Kursen på tyrkiske lira er 339,97.
Hvor meget koster 500 tyrkiske lira?

100DKK=339,97 lira

500=399,97/100*x

500=3,9997*x

500/3,9997=3,9997/3997*x

x=125

500 tyrkiske lira koster 125 danske kroner

Hvor meget får man udbetalt hver uge når man har:
Timeløn på 92 kr.
Arbejdstid på 10 timer pr. uge.
Arbejdsmarkedsbidrag på 8 %.
Fradrag på 620 kr. pr. uge.
Skatteprocent på 40 %.

løn:92kr*10=920kr

skattepligtig indkomst:920kr-620kr=300kr

penge, som der betales skat af 300*0,48=144kr

der udbetales hver uge 920kr-144kr=776kr

Hvor meget skal man betale i skat, når skatteprocenten er på 34 %, hvis man tjener 2585 kr.?

2585kr*0,34=878,9kr

Hvor meget skal man betale i arbejdsmarkedsbidrag (8 %), hvis man tjener 2672 kr.?

2672kr*0,08=213,76kr

Hvor meget får man i rente på en konto med 4307 kr., hvor renten er 4 % p.a., efter 245 dage?

Et renteår er 360 dage

(4307kr*4*245)/(100*360)=117,25kr

Hvad er den månedlige ydelse på et lån på 8133 kr., når rentefoden er 2,3 % pr. måned og tilbagebetalingstiden er 2 år?

y=8133kr*(0,023/(1-(1+0,023))-24=444,75 kr

Hvor mange penge kan du låne, hvis du har råd til at betale 475 kr. tilbage pr. måned i 2 år, og rentefoden er på 2 % pr. måned?

G=475kr*(1-(1+0,02)-24))/(0,02)=8984 kr

Har jeg lavet nogen fejl? Hvad får I af resultater?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven med svenske kroner er korrekt, men opgaven med tyrkiske lira er forkert. De to opgaver er helt ens i problemstilling. Sjovt nok havde du det lige omvendt i din anden opgave tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

Kursen på tyrkiske lir er forkert. Hvordan kan du få det til 125 da 100 lir = 339,97

Du siger 500/100*339,97=1699,85

altså ca. 1700

------------------------------------------------------------------------

Kan du ikke forklare mig hvorfor du ikke minuser fradragen med dit facit? - Selvfølgelig er din rigtig, men skal lige forstå den helt præcist.


Skriv et svar til: matematik øvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.