Fysik

mekanisk energi; find højde

08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.

hvis man har et lod og skal finde ud af i hvilken højde den vil bevæge til 4 m/s kan man så ikke sige:

m*g*h=0,5*m*v^2

2kg * 8,92 N/kg * x = 0,5 * 2kg * (4,5m/s)^2

skal man derefter ikke bare isolere x (h) ?

tak på forhånd :P :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2014 af mathon

Spørgeteksten bør være:

        Fra hvilken lodret højde, h, skal en genstand falde for ved højden 0 at opnå hastigheden v = 4 m/s?

                           \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2=m\cdot g\cdot h

                           \frac{1}{2}\cdot v^2=g\cdot h

                           h=\frac{v^2}{2g}

                           h=\frac{\left ( 4,0\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 9,8\; \frac{m}{s^2} \right )}


Svar #2
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

spørgsmålet lydder Beregn hvilken højde over gulvet at loddet har en fart på 4,0 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv så at formulere hele opgaven. Fra hvilken højde slippes loddet?


Svar #4
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

et lod med massen 2,0kg befinder sig over gulvet (hvor Ekin = 0J)

a) beregn potentielle energi og mekanisk energi

loddet slippes.

b) begregn loddets fart 1,2 m ver gulvet

c) beregn i hvilken højde over gulvet at loddet har en fart på 4 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal jo så vide, i hvilken højde over gulvet, at loddet slippes.


Svar #6
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

det er alle det info der er i opgaven. mere står der ikke. kan den så ikke beregnes. har lavet opg a+b


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Vi ved jo ikke, hvor gulvet er. Du skriver blot, at et lod befinder sig over gulvet. Formuler hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2014 af mathon

    Den mekaniske energi
                                           E_{mek}=E_{pot}+E_{kin}   er bevaret

    dvs
                                           m\cdot g\cdot H=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2       hvor  0 ≤ h ≤ H og v ≥ 0

                                           g\cdot H=g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot v^2

                                           H=h+\frac{v^2}{2g}
                                                                                             alt efter hvad, der skal beregnes

                                           h=H-\frac{v^2}{2g}

                                          
                                                                                                                                    
 


Svar #9
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

mere står der ikke på selve opgave papiret. det er ordret det jeg har skrevet... .:/


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. maj 2014 af mathon

Står der heller intet om begyndelseshøjden? - og begynder loddet i hvile?


Svar #11
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

ok har fået af vide af en af mine klasse kammerater over FB at vi skal antage at den er 1,4 meter over jorden til at starte med. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. maj 2014 af mathon

…til at begynde med:

                                    h=\left (1,4\; m \right )-\frac{\left ({\color{Red} 4,0\; \frac{m}{s}} \right )^2}{2\cdot \left (9,8\; \frac{m}{s^2} \right )}


Svar #13
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

ok :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det var jo den oplysning, der manglede.


Svar #15
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

ok men  hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Man beregner, hvor langt loddet er faldet, når det har den angivne hastighed 4,0 m/s , og det trækker man jo så fra den oprindelige højde over gulvet for at få den nye højde over gulvet.


Svar #17
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

ok hvad er det du så gør ved "Man beregner, hvor langt loddet er faldet, når det har den angivne hastighed 4,0 m/s " med matematik ? :D


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det blev jo vist i #1.


Svar #19
08. maj 2014 af KomparativIrrelevans (Slettet)

ok vi er enige om at 9,8 m/s^2 er ligesom newton tyndeaccerlartionen?


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

g = 9,8 m/s2 er tyngdeaccelerationen ved jordens overflade, ja.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.