Matematik

matematik

13. maj 2014 af smiley587 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

    ( 8- 43)

4


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2014 af YPG (Slettet)

Det gælder, at x1 = x. Det vil sige, at ethvert grundtal, der er opløftet i 1, er lig grundtallet. Du fjerner altså bare eksponenten.

43 = 4 * 4 * 4. Start med at gange 4 med 4. Når du har gjort dette, ganger du dit nye tal med 4. Træk nu dette tal fra resultatet af 81, og så har du dit svar.


Svar #2
13. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

jeg fik det til 64 - 8 = 56 

men hvad med den en fjerde del?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2014 af YPG (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke den måde, du har skrevet det op på. Er 1 / 4 og (81 - 43) separate opgaver?


Svar #4
13. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

nej det er en? 

1/4 · ( 81 - 43 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2014 af YPG (Slettet)

Rodet formulering. I så fald bør du udregne det, der står inden i parentesen, først, og herefter ganger du det med 1 / 4.

81 - 43 er i øvrigt ikke lig 56. Udregn først 81 og træk så (4 * 4 * 4) fra det. Det er korrekt, at 43 er lig 64, men du har byttet rundt på tallene i din udregning i #2.


Svar #6
13. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

så det - 56 men hvad gør jeg med 1/4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2014 af YPG (Slettet)

-56 er korrekt.

1 / 4 * -56 er det samme som -56 / 4, da du ganger -56 med 1. Du skal altså dividere -56 med 4.


Svar #8
13. maj 2014 af smiley587 (Slettet)

er det så -56 : 4 = - 14?


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. maj 2014 af YPG (Slettet)

Det er korrekt.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.