Matematik

Massefylde og sandsynlighed

13. maj 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(1)

En metalklump af  har et volumen på 0,043 m3 og vejer 385 kg. Bestem massefylden. Hvilket stof er der tale om, tror du?

385kg*1000=385000g

0,043m3=0,043m3*10*10*10=43cm3

385.000g/43cm3=8953,5g/cm3

(2)

En bils benzintank kan indeholde 60 liter. Hvor meget vejer benzinen?

60l=60dm3=60.000cm3

60.000cm3*0,7g/cm3=42.000g=42 kg

(3)

En person vejer 67 kg. Hvad er personens rumfang? Hjælp: En stor del af et menneske består af vand. Det er en god tilnærmelse at antage, at mennesket har samme massefylde som vand.   

1000kg/m3=67kg/x

x=1000kg/m3*67kg=67.000m3

(4)

En cylinder med radius 2 cm og højden 10 cm er lavet af jern. Hvor meget vejer genstanden?

V=22cm*3,14*10cm=125,6cm3

125,6cm3*7,9g/cm3=992.24gram

(5)

I en kasse befinder sig tre hvide kugler og to sorte. Vi tager en tilfældig kugle op af kassen og lægger den - uden at kigge på den - ned i en skuffe. Dernæst trækker vi igen en tilfældig kugle op af kassen. Den kigger vi på, og det viser sig, at den er hvid. Hvad er sandsynligheden for at kuglen i skuffen er hvid?

1/5*3/4*2/4=3/40=7,5%

Hvad får I af resultater?

Er jeg på rette vej?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2014 af c_aastrup

Din fremgangsmåde er rigtig i de 4 første opgaver...

Måden du skal tænke på den 5 er som følger:

Du har en hvid kugle i hånden. Der er en kugle i skuffen og tre i kassen: to er hvide, to er sorte, og du ved ikke hvilke er hvor.

Derfor er der 50% sandsynlighed for at en tilfældig en af dem (fx. den der er i skuffen) er hvid.


Svar #2
16. maj 2014 af 123434 (Slettet)

I en kasse befinder sig tre hvide kugler og to sorte. Vi tager en tilfældig kugle op af kassen og lægger den - uden at kigge på den - ned i en skuffe. Dernæst trækker vi igen en tilfældig kugle op af kassen. Den kigger vi på, og det viser sig, at den er hvid. Hvad er sandsynligheden for at kuglen i skuffen er hvid?

1/2*1/5=1/10=10%


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2014 af c_aastrup

#2)

Det er forkert, og det kan du indse hvis du forsøger at regne sandsynligheden for en sort kugle ud på samme måde. Så får du noget der er mindre end 90%, men idet den sidste kugle enten er hvid eller sort skal summen af de sandsynligheder være 1


Skriv et svar til: Massefylde og sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.