Matematik

løse ligning

15. maj 2014 af tusindsol (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=2x+sin(x)

hvordan løser jeg ligningen f(x)=1? Ved ikke hvordan jeg skal isolerer x her... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2014 af mathon

        brug CAS-beregning

        solve(2x+sin(x)=1,x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2014 af SuneChr

Kræves der ikke den store nøjagtighed, kan ligningen løses grafisk.
Skæringspunktet for de to grafer
g (x)  =  sin x
h (x)  =  - 2x + 1
 


Skriv et svar til: løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.