Kemi

Beregning af molarmasse for alle faste stoffer som indgår i de 3.eksempler

16. maj 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven er som titlen siger: Beregn molarmassen for alle stoffer der indgår i de tre reaktioner.

1. reaktion:

2NaHCO3-----------Na2O2(g) + H2O

2. reaktion :

NaHCO3-------------NaOH (s) + CO2 (g) (er allerede afstemt)

3. reaktion :

NaHCO3-----------Na2CO3 (s) + CO2 (g) + H20

Til reaktion nr 1 har jeg fået:

M( NaHCO3)= 84, 008 g/mol

M(Na2O)= 61,98 g/mol

M(H2O) =18,016 

Hvad skal man gøre når man skal beregne molar massen af de faste stoffer ?? betyder det ikke når reaktionerne er afstemt.

Og når man har fundet massen af alle stofferne skal man så bare lægge dem sammen? også er der molarmassen for reaktion nr. 1?

Hpber der er nogen der gider at hjælpe:) tak er virkelig i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2014 af JG0005 (Slettet)

Det er nem nok, du skal bare slå molarmasse for de forskellige atomer og derefter lægge dem sammen. 
Så det du har gjort for reaktion 1. er rigtigt nok:) ps: Du skal ikke lægge dem sammen:)
 


Svar #2
16. maj 2014 af HFNU (Slettet)

Ok:)) så jeg skal ikke lægge de tre resultater sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2014 af JG0005 (Slettet)

nej det skal du ikke:)


Svar #4
16. maj 2014 af HFNU (Slettet)

ok ej mange tak...havde lige brug for at være helt sikker-da det er til eksamen:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2014 af JG0005 (Slettet)

Så lidt:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2014 af SOFIEever (Slettet)

Hvis man kun kender molarmassen (M) hvordan kan man bregne masen (m) og stofmængden (n)??? :( help


Svar #7
17. maj 2014 af HFNU (Slettet)

ja det vil jeg også gerne vide :) sidder selv fast i det.


Skriv et svar til: Beregning af molarmasse for alle faste stoffer som indgår i de 3.eksempler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.