Matematik

nulpunkter for en 2.orden funktion.

17. maj 2014 af jegerikkeofferfor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvilken betydning har det for rødderne for et 2.ordens ligning hvis man ændre a,b eller c.??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af NejTilSvampe

d = b^2 - 4ac

hvis d > 0 har funktionen 2 røder

hvis d = 0 har funktionen 1 dobbelt rod.

hvis d < 0 har funktionen ingen rødder.


Svar #2
17. maj 2014 af jegerikkeofferfor (Slettet)

Jeg tænkte mere hvorvidt de flytter røddernes placering... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2014 af SuneChr

# 0
Man bør nærmere definere, hvad der ligger i "anden orden" for en funktion.
Det kan være, som her, et 2.gr.'s polynomium, men det kan også være funktionens anden afledede funktion
d2y / dx2  =  y ' '  =  f ' ' (x)


Svar #4
18. maj 2014 af jegerikkeofferfor (Slettet)

Det er et 2.orden polynomie. 


Skriv et svar til: nulpunkter for en 2.orden funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.