Dansk

Det moderne gennembrud - den sociale ulighed?

17. maj 2014 af fiex1034 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude.

Er der en som sidder, og lige kort vil forklarer mig noget om det moderne gennembrud - den sociale ulighed? Det ville være super!

KH


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2014 af 123434

"Under det Moderne Gennembrud diskuteredes kvinders rettigheder flittigt. Kvinderne var generelt meget undertrykte og havde nærmest ingen rettigheder, og dette kæmpede foreningen Dansk Kvindebevægelse for at lave om på. Nogle af det, den koncentrerede sig om, var kvindens adgang til uddannelse, erhverv og ligeløn, økonomiske rettigheder, del i myndigheden over børnene og opnåelse af fulde borgerlige rettigheder, såsom valgret.

Nogle mente dog, at manden og kvinden var af Gud skabt ulige

Spørgsmålet om kvinders seksualitet var meget vigtigt. Egentlig burde både mand og kvinde holde sig fra al form for seksuel aktivitet før ægteskabet, ihvertfald hvis man skulle følge den moral, somBjørnstjerne Bjørnson satte under debat i dramaet "En hanske", for mens det var en utilgivelig synd for kvinden, som oftest medførte, at hun blev udstødt og behandlet som et misfoster, var det blot en ærgerlig, men menneskelig gerning fra mandens side, idet han fra naturens side skulle være ”udstyret” med en langt stærkere kønsdrift, som i modsætning til kvindens ikke blot gik ud på at forplante sig.

Ægteskabet var ikke som i dag en løfte, man afgav til den, man elskede, men derimod normen og samtidig en måde at få status på.

Efterhånden lykkedes det kvinderne at frigøre sig fra mændene, og dette har gjort, at vi er nået så langt, som vi er i dag."

Lige det vigtigst fra artiklen http://www2.aasg.dk/asgaf/dansk/periode/modgennembrud/baggrund.html


Skriv et svar til: Det moderne gennembrud - den sociale ulighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.