Kemi

Udregn densiteten - Hjælp

18. maj 2014 af AdamKo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder: Udregn densiteten  af 0.200 mol dibrom, når volumen er 31.96 mL.

Jeg tænkte jeg ville bruge formlen p(rho)=m/V

Skal jeg så ikke udregne 0.200 mol om til g, for at det kan gå op eller skal jeg bare indsætte tallene? Hvis jeg skal udregne om til g, hvordan gøres det så?

Og hvis det slet ikke er rigtigt hvad jeg snakker om, hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2014 af flygtighed (Slettet)

du har antal mol, n = 0,200

Regn dig frem til molarmassen, M og brug definitionen herpå til at finde massen: M = m/n   =>   m = M*n

og så husk at regne 31,96 mL om til L inden du finder densiteten


Svar #2
18. maj 2014 af AdamKo (Slettet)

Okay tusind tak


Svar #3
18. maj 2014 af AdamKo (Slettet)

Kan det passe sådan her? og hvad er enheden?

Jeg vil bruge formlen ρ=m/V

Jeg skal regne mig frem til molarmassen, M, af dibrom, for derefter at finde massen.

M = m/n   =>   m = M*n

M(Br2)=79.90*2=159.8 g/mol

31.96 ml = 0.03196 L

m=159.8 g/mol

V= 0.03196 L

59.8 g/mol/0.03196 L= 5000


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

m = 159.8 g/mol * 0.200 mol = 31,96 g

ρ = 31,96g/0.03196L = 1000 g/L


Skriv et svar til: Udregn densiteten - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.